Economische markt van Elektromotoren

Jaarlijks worden er ongeveer tienmiljard elektromotoren geproduceerd. De verwachtingen zijn dat dit naar twaalfmiljard in 2018 zal groeien. Er worden dus steeds meer elektromotoren geproduceerd en de elektromotoren worden dus steeds belangijker. Toch zullen de elektromotoren, na een tijdje in gebruik te zijn geweest, minder goed presteren. Om de elektromotor dan toch weer optimaal te presteren, laat men de motor reviseren.

Markt van elektromotoren

De wereld van elektromotoren is tegenwoordig ongeveer € 84 miljard euro waard en het wordt verwacht dat dit in 2017 naar € 88 miljard euro stijgt. Deze stijging is het gevolg van het toenemende aantal verkochte elektromotoren. Verder zorgen auto’s grotendeels voor dit aantal. In een auto zitten namelijk gemiddeld dertig elektromotoren om de auto goed te laten functioneren. Daarbij worden er steeds meer elektrische auto’s verkocht en dit zorgt dus voor de groei van elektromotoren. Dit is een enorm voordeel voor bedrijven die elektromotoren maken, repareren, reviseren en onderhouden.

Reviseren van elektromotoren

Wanneer een elektromotor niet meer functioneert volgens de gestelde eisen, wordt er vaak besloten om de elektromotor te laten reviseren. Een revisie zorgt ervoor dat de elektromotor weer volgens de gestelde waarden zal functioneren, waardoor het apparaat niet vervangen hoeft te worden. Bij een revisie wordt als eerst de elektromotor gedemonteerd zodat men goed kan zien wat er mis is met de motor. Nadat men weet wat er mis is met de motor, zal dit worden verbeterd. De elektromotor hoort nu volgens de gestelde waarden te functioneren en kan weer gemonteerd worden. Het reviseren van de elektromotor gaat sneller en is voordeliger dan het aanschaffen van een nieuwe elektromotor. Een elektromotor reviseren is daarom vaak een verstandige keuze.

Nieuwe markt van elektromotorenrevisie

Een revisie kan heel voordelig uitpakken voor de eigenaar. Een revisie kost namelijk minder tijd en geld dan het aanschaffen van een nieuwe elektromotor. In de toekomst zullen er steeds elektromotoreneigenaren komen die vaker hun motoren zullen laten reviseren. Dit betekent dus niet alleen een groei van het aantal elektromotoren, maar ook een groei van het aantal elektromotorenrevisies.