Doel van een pompenrevisie

Een pomp is een machine dat een vloeistof verplaatst door middel van drukverhoging. Deze pompen zijn er in hele verschillende groottes. Zo heb je een kleine pomp om een luchtbed op te blazen, maar ook grote pompen om hele meren leeg te zuigen. Bij de acties dat zo’n pomp verricht, kan er weleens iets mislopen. In deze gevallen laat men zijn pompen reviseren.

Werking van een pomp

Het doel van een pomp is om vloeistof te verplaatsen. Een pomp maakt hierbij gebruik van drukverhoging en zorgt hierdoor voor een drukverschil aan de kant waar de vloeistof zich bevindt en de kant waar de vloeistof naartoe verplaatst moet worden. Hierdoor wordt de vloeistof van de ene kant naar de andere kant gezogen en wordt de vloeistof verplaatst. Men kan hierbij de opbrengst van de pomp meten door de hoeveelheid of het volume vloeistof te meten dat de pomp heeft verplaatst. Dit is zeer belangrijk want zo is gemakkelijk te zien wat de pomp heeft gedaan.

Reviseren van de pomp

Er zijn een aantal situaties waardoor een pomp minder goed functioneert, het metaal van de pomp kan verroest zijn of het mechanisme in de pomp werkt niet meer goed. In deze gevallen is het verstandig dat men zijn pomp laat reviseren. Bij de revisie zal er gekeken worden naar wat er mis is met de pomp. Nadat men weet wat het probleem is zal hier een oplossing op bedacht worden, dit kunnen oplossingen zijn zoals meer olie toevoegen of de pomp schoonmaken. Nadat de oplossingen zijn uitgevoerd functioneert de pomp zoals de gestelde eisen.

Je pomp reviseren in Twente

Een pomp kan vloeistoffen door middel van drukverhoging verplaatsen. Wanneer de pomp niet goed werkt, kan dit als gevolg zijn dat de vloeistoffen minder snel verplaatst zullen worden. In dit geval zal de pomp gereviseerd moeten worden, waardoor de pomp weer optimaal zou kunnen presteren.